Ouderraad - werkgroepen - Kiva

KiVa (= Fins voor “fijn“) wil pestproblemen voorkomen en traint schoolteams om, wanneer er toch pestincidenten zijn, om die succesvol aan te pakken.

KiVa zet sterk in op de kracht van de groep. Wie pest, maakt (doorgaans) indruk, wint aan invloed en lijkt aan populariteit te winnen. Valt de steun van de groep echter weg, dan zien de meeste pesters zich genoodzaakt in te binden.

KiVa moedigt leerkrachten en leerlingen aan tot positief omgaan met elkaar en positieve groepsvorming. Vooral de omstaanders krijgen een duw in de rug om hun verantwoordelijkheid op te nemen en ervoor te zorgen dat iedereen erbij hoort en niemand wordt gepest.

KiVa bij ons op school

De Mozaïek was de pilootschool in Leuven voor KiVa. Met een dynamische ploeg van leerkrachten en ouders van onze school, in samenwerking met externe experten van Leefsleutels en de stad Leuven, hebben we ervoor gezorgd dat àlle Leuvense scholen hiervoor subsidies kregen. Daar zijn we toch best fier op. Tijdens het schooljaar 2017-2018 kreeg De Mozaïek bovendien de ‘Pesten-dat-kan-niet-prijs’.


KiVa Carnaval( 1 maart 2019)

Carnaval is de tijd van het jaar waarbij iedereen even iemand anders kan zijn: een superheld, een clown, een voorwerp,... We zagen de gekste kinderen, juffen en meesters voorbij komen. In de Mozaïek is echt iedereen uniek!

 Net voor de vakantie was het ook nog eens tijd om allemaal samen verbondenheid in de kijker te zetten. Tijdens een groot spel konden de kinderen kiezen uit meer dan 30 activiteiten. Bij elke activiteit konden ze stickers verdienen.

Als de letters van K I V A werden volgeplakt zou meneer Geert een tegenprestatie leveren. En die komt er! Meneer Geert zal, verkleed als poetsvrouw, in elke klas gaan poetsen. De klassen zullen blinken als nooit tevoren!

 Als afsluiter kregen de kinderen nog een heerlijke pannenkoek (of 2 :-) ) Met dank aan alle bakkers, en aan de inzet van alle leerkrachten, buddies, stagiairs en een heleboel ouders.

 Het was ontzettend fijn om te zien hoeveel kinderen enthousiast mee deden met de activiteiten, en hoe vlot het samen spelen verliep. Een echte KiVa-top-dag!

 Als jullie ook nog benieuwd zijn naar de inhoud van de lessen op deze KiVa dag, lees dan ook dit KiVa Carnaval verslag.


Ouderraad - werkgroepen - Kiva
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x